Contact rapid

Fă-ți o programare

  Acest site este protejat de reCAPTCHA și Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile Google se aplică.

  Endodonție

  Endodonție

  Folosind tehnologii avansate, în clinica GRANDISDENTAL din Brașov facem tot posibilul pentru a evita, pe cât posibil, necesitatea tratamentului endodontic pentru restabilirea funcționalității dentare și salvarea dinților naturali.

  Vindecarea și menținerea vitalității pulpei dentare

  Aplicarea ozonului medical în leziunile carioase profunde simptomatice care se apropie de pulpa dentară, cum ar fi pulpitele reversibile, reduce semnificativ necesitatea tratamentului endodontic. Ozonul are efect benefic asupra pulpei dentare și poate neutraliza endotoxinele care irită și inflamează pulpa. Datorită proprietăților anti-inflamatoare, anti-oxidante și analgezice țesuturile din pulpa dentară sunt stimulate către vindecare. Ulterior, prin aplicarea unui material bio-compatibil și bio-activ care înlocuiește integral dentina deteriorată, obținem menținerea vitalității pulpei dentare prin capacitatea materialului de a acționa ca o barieră protectoare și de a re-mineraliza complexul dentino-pulpar, reușind să salvăm nervul.

  Tratamente de canal radicular fără durere

  În Clinica GRANDISDENTAL din Brașov, acordăm prioritate salvării dintelui prin tratament endodontic față de extracția dentară. Astfel, în cazul pulpitelor ireversibile ca urmare a unei carii profunde, fracturi dentare sau traume, tratamentul endodontic presupune îndepărtarea pulpei infectate, dezinfectarea, sterilizarea și obturarea canalului radicular. Cu cât infecția este mai avansată, cu atât tratamentul este mai complex.

  Modelarea tri-dimensională a canalului radicular

  La Clinica GRANDISDENTAL ne axăm pe minimalizarea riscului apariției recidivelor endodontice. Astfel, pentru a elimina toate țesuturile infectate și toate bacteriile, este necesar un tratament mecanic și chimic al sistemului de canale. Am ales să folosim un sistem de curățare tri-dimensională al canalelor radiculare prin utilizarea acelor rotative de unică-folosință și sterilizarea cu soluții ozonate, folosind irigarea pasivă cu activare sonică.

  Materiale Biocompatibile – alegerea noastră în tratamentul endodontic

  Folosim materiale Bioceramice care sunt bio-compatibile pentru obturarea canalelor. Deoarece acest material intră in contact direct cu țesuturile vii din jurul zonei peri-apicale, bio-activitatea lui este o cerință esențială.

  Bio-activitatea materialului se referă la capacitatea sa de a crea un strat de hidroxiapatită atunci când este in contact cu fluidul tisular. Bioceramica este extrem de bio-compatibilă, osteo-inductivă și osteo-conductoare, ceea ce contribuie la capacitatea sa de etanșare eficientă a apixului radicular.

  Ingrijire corectă și preventivă

  În clinica stomatologică GRANDISDENTAL din Brașov oferim recomandări privind importanța și modalitățile de păstrare a dinților naturali cât mai mult timp. Astfel, adoptarea unor obiceiuri sănătoase, dieta echilibrată, corectarea carențelor de vitamine și minerale, îngrijirea corectă a dinților precum și vizita regulată la stomatolog în vederea depistării la timp a posibilelor afecțiuni dentare sunt principalele măsuri pe care le poți întreprinde

  Programează-te pentru un consult personalizat

  POARTĂ-ȚI ZÂMBETUL CU ÎNCREDERE!
  Quick Contact Icon
  Back top icon
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.